,,Ma reggel, amikor felébredtem, úgy éreztem, hogy Tamáska meg tudja mászni a Blitzkrieg Bopot..."

Tömény bézöl január tizenegyedik estéjén a dzsíáj klábban. Az éjfél előtti ágyba kerülés megtörténik, mondván: holnap Ördög-árok. Mára már világossá vált, az idevágó közmondás: halottnak a csók. Kereken hat órakkor indulok az isten egyik háta mögül, a másik felé. A Batthyány tér felé gondolataim egy kérdés köré csoportosodnak: a buliból hazafele tartó félrészeg, átlagos nímand fiatalemberek, vagy az épp munkába tartó, átlagos fogyasztó néz e rám roszabb szemmel. Hamar rájöttem, hogy kurva mindegy, hiszen hamarosan (Árpi Suzukijában) Bence Cliojában "repesztünk" a Bakony felé. A rakparton pofátlanul megengedek magamnak egy kis nézelődést, habár bő öt perces késésben vagyok, de ezt nem hagyhatom ki:
2013-01-12_06-57-23_615.jpg
Gyors kocsiból-kocsiba pakolás a Kármán kolinál Áprival, majd a pesti oldalon szedjük fel Bálint I(s)zlámot és Tuhamáska von Varkast. GPS nem kell, még akkor sem ha a Gerecse egyesület legkeményebb arcai közül kettő is a kocsiban ül, mert ez biza így volt. Endless fields of körforgalom. Sikerül eljutnunk Várpalotáig. Itt GPS off, hiszen velünk van Ízer B, kinek helyismerete, már második próbára a célfelé juttat minket. A battaiak példáján okulva, megállunk a temetőnél.
2013-01-12_10-03-56_284.jpg
Tök hülyeség volt, hiszen a higany 0°C alatt tanyázott. A gyaloglást izgalmassá téve, Tomikával a befagyott tócsákon próbálunk keresztül jutni több, de inkább kevesebb sikerrel. A hószállingózás elég hangulatos: "mint egy kibaszott tündér mese". Bálint vezet minket a melegítős tömbhöz. Némi 5A és 7A közötti kavirnyálás után, Ízer made the FA of Serious Blekk (7A+). Kicsi a tömb ötünkre, így hát nyargalunk tovább, a nap főfogásához. A B6-os tömb, méltán az egyik legnépszerűbb az árokban. Mackó, Frank, Téliberek. Ugyan már egy évvel ezelőtt másztam őket, de melegítésre tökéletes mind. Árpi és Bence a Tűz van babámat ostromolják, Ízer pajtás a Der Blonde Hans-on izmozik. Amennyire kivettem a szavaiból, ez neki a helyi mumus, már jó ideje kakaskodnak egymással.



Tamáska teljesen megvan menve, a krespeden fetrengésen kívül, nem igen bír mást csinálni. A tegnapi este kit hol, de teljesen megtalált. Bence közben lecsapolja a Tűzvant, és indítványt nyújt be a hely "leg"-jének próbálására, a Blitzkrieg Bop-éra. A logisztika nem túl patent, az ujjaink kegyelemért könyörögnek. Hamar feladjuk az  ostromot a három gyönyörű és nehéz mozdulattal szemben. Ekkor jött a főnix Tamáska képében, aki egy kis mozgás után ráfeküdt a dologra és hamar feltette a bizonyos i-re a pontot. Erről persze nyilván nem sikerült videót csinálnom, a technika ördöge, Tamáska meg az ároké. Közben Bence és Árpi a lenti bouldereket sorozzák. Kis kajálás és L11 típusú vandalizmus után (Simon B egy indokolatlanul hatalmas rönkel indult a befagyott patak felé..) feljebb költöztünk a B11-es tömbhöz. Itt sokkal jobb a landing,  Bár eddig sem volt probléma a három ped kihasználásával, kettővel másztunk a harmadikon Tomika kálváriája zajlott. Bence és Bálint a Balaton-tömb felé veszik az irányt, Árpi pedig ránéz a tök vizes Lowriderre. Hamar ott hagyja, helyette Call of Cthulhu. Ez már engem is megmotivál, saját bétával, pár próbából. Közben vissza jönnek a többiek, Bence letolta a Fakutyát (7B), mi meg ránézünk Áprival a Félelem Bére nevezetű remekre. Ő jobb alúról, én a direkt ülővel próbálom. Atom béta kitalálva, nyilván tök felesleges cicomáznom, az első "paraszt" próba meg is akad sajnos, kár érte. Árpi csuhapatja rendesen, de a sötétedés/bőr/energia hányados aggasztó.

Haza fele vesszük hát az irányt, ami annyira nem is egyszerű nyilván. Bálint talál egy pedet a völgyben, amit gondosan elrejt valamely tömb környékén. Merre az arra?! Már mindenki volt itt, mindenki tudni véli a helyes utat, azt mégse jó a kakaó. Forduljunk vissza, menjünk jobbra, menjünk előre, szívjunk el egy cigit, nekem tök mindegy srácok. Ezen lehetőségekből Tamáska bétáját választjuk, azaz egyenesen előre az ismeretlenbe. Persze sikerül kitalálni pár seggre esés után (FA by Simon B, Second Ascent Tomika).

A haza út dulván a padlóla lökött, bár Tomi bétája jónak tűnt: Lidl stop. Az áru nyilván Óriás-Túrórudi, és egyéb nyalánkság. Bálint Veszprémben kipattan, mi folytatjuk a (tor)túrát Pest felé. Köszönjük a lehetőséget, jövünk máskor is!
Nice day, w nice company.

01.13. Bence Simon facebook message:
"ja amugy Cs, tegnap egy dolgot baszhattamel, de azt meg is tettem: fordítva hajtottam rá az M0-ra, és annyira becsilleztem, h csak az M5ösnél nézem, hogy Szeged!? wáááát? de 11re haza is értem"

A bejegyzés trackback címe:

https://namesmeannoting.blog.hu/api/trackback/id/tr575015272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása